Junák - český skaut, z. s. (Sídlo)

Skauting, to je celoroční práce i zábava. Práce na našem hlavním cíli: zlepšovat sebe i svět okolo nás a zábava, protože primární formou skautingu je hra a zážitky ve společenství dobrých kamarádů.
Skauti se každý týden scházejí na schůzkách, jednou i víckrát za měsíc vyrážejí na výpravy a v létě je čeká vrchol skautského roku, tábor. V oddílech zažijí holky a kluci dobrodružství a najdou přátelství, zároveň se ale učí přejímat zodpovědnost a pracovat v týmu, získávají samostatnost a mnoho praktických dovedností, které se jim budou hodit v osobním i profesním životě. Ve skautu necháváme holky a kluky, aby si maximum věcí zařídili sami a vyzkoušeli na vlastní kůži. Při tom všem je podporují dospělí, kteří dohlíží, aby zkoušeli své možnosti a současně to pro ně bylo bezpečné.
Ve skautu dostávají mladí lidé příležitost objevovat svoje místo ve světě a ve společnosti, své silné stránky i své limity. Zkoumají, jak se rozvíjet, jak prospívat druhým nebo jak být otevření odlišnostem. Odhalují tajemství přírody a důležitost opravdového přátelství. Budují si aktivní zájem o své okolí, nezištná pomoc se pro ně stává samozřejmostí. Postupně se stávají aktivními občany, kteří jsou pro hodnoty, jež je přesahují, schopní a ochotní věnovat vlastní pohodlí.
Senovážné náměstí 977/24, Praha 1-Nové Město
ZAVŘENO (Otevírá v Po 09:00)